Helpot viineritPostmark
Home • kansalaisverkko • Keskustelut • Ruoka • Helpot viinerit
 
From:Tuesday, May 20, 2003 5:25 PM +0300
Subject:Helpot viinerit 
To:
Helpot viinerit (16 kpl)

Taikina:
150 g margariinia
1 dl maitoa tai 1 dl vettä ja 2 rkl maitojauhetta
2 rkl sokeria
1 kanamuna
1 pss kuivahiivaa tai ½ pkt tuorehiivaa
noin 4½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
75 g margariinia
1½ dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi: Säilykekirsikan puolikkaita.

Tomusokerivesikuorrutus:
2 tl vettä ja 1 dl tomusokeria keskenään sekoitettuna.

Sulata margariini. Lisää siihen maito, sokeri, kanamuna ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita täytteeseen pehmeä margariini (ei sulatettu) ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Voit laittaa täytteen hetkeksi viileään jähmettymään, jos se on liian pehmeää. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 x 20cm), levitä jähmeä täyte levylle ja taita taikinalevy kaksinkerroin. Leikkaa levystä 16 kpl 1½ cm:n levyistä nauhaa ja kierrä niistä viinereitä. Aseta viinerit paperisiin leivosvuokiin. Kohota viinereitä leivinliinalla peitettyinä. Voitele kohonneet viinerit kananmunalla ja paina jokaisen viinerin keskelle säilykekirsikan puolikas. Paista viinereitä 200 asteisessa uunissa noin 10 - 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet viinerit tomusokerivesikuorrutuksella.